Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Ajankohtaista

Kalevalaisen jäsenkorjauksen oppilastyöt

Kalevalainen suunnanhakumatka, Kuhmoinen, Isojärven kansallispuisto, Lortikan kämppä. 21.-23.7.2017

Kalevalaiset meditaatiot Maatalolla syksyllä 2017

Luontoyhteysmenetelmät opetus- ja ohjaustyössä 16.-17.9. ja 2.-3.12.2017

Johdanto suomalais-ugrilaiseen samanismiin ja esivanhempien maailmankuvaan 21.10.2017

 

Tilauksia otetaan vastaan.

 

Palvelut

Alla on esimerkkejä tarjoamistani palveluista. Palvelut voidaan räätälöidä tarpeidesi mukaan. Voin suunnitella ja toteuttaa luontokokemuksen myös sinun ideasi pohjalta. Toimialueenani on pääasiallisesti Keski-Suomi, mutta voin toteuttaa palveluitani muuallakin Suomessa matkakulut huomioiden.

Palveluita voi tilata myös lahjakortteina.

 

Retket ja vaellukset

Järjestän niin lyhyitä päiväretkiä kuin pitkiä vaelluksiakin. Retkilläni etsitään syvempää yhteyttä luontoon ja keskitytään rauhalliseen olemiseen ja luonnolle herkistäviin kehollisiin ja henkisiin harjoituksiin. Yhteys luontoon ja omaan itseen muodostuu retkilläni myös suomalais-ugrilaisen kansanperinteen ja pohjoisista juuristamme kumpuavan viisauden avulla.

Lisäksi järjestän opastettuja retkiä Saraakallion kalliomaalauksille Laukaassa.

Retki Saraakallion kalliomaalauksille 2.7.2017

Ota yhteyttä ja kerro tarpeistasi, niin toteutan juurillesi vievän ja elämänviisautta tarjoavan retkikokemuksen.

 

Kalevalainen meditaatio

Kalevalaisessa meditaatiossa etsimme rauhaa, viisautta ja vahvempaa yhteyttä omaan olemassaoloomme pohjoisen perinteen opastamana. Meditaatiossa kalevalaista kuvastoa sisältävä sanallinen kerronta sekä muinaisuutta kaikuva rummun rytmi ja laulu vievät mielikuvamatkalle syvempään itsetuntemukseen. Kalevalaisessa meditaatiossa Elämän peruskysymyksiä mietiskellään eri kalevalaisten aiheiden kuten Pohjantähden tai Sammon pohjalta.

(Huom! Kalevalainen meditaatio on oma palveluni, joka ei liity kalevalaiseen jäsenkorjaukseen. Kalevalainen jäsenkorjaus on EU:n nimisuojaama perinnehoito, johon kouluttaa Kansanlääkintäseura. )

 

Voit tilata kalevalaisen meditaation myös yksityistilaisuuteen, jolloin pidän meditaatiota ennen alustuksen kalevalaisesta hengenperinnöstä. Ota yhteyttä ja kysy tarjousta ryhmällesi!

 

Kalevalainen jäsenkorjaus

Kalevalaisen jäsenkorjauksen toisen vuoden opiskelijana tarjoan edullisia oppilastöitä Jyväskylän keskustassa. Kalevalainen jäsenkorjaus on perinnehoitoa, jossa kehoa käsitellään pitkiä hierovia ja venyttäviä otteita käyttämällä sekä hoidettavan omia liikeratoja hyödyntämällä. Hoidossa tasapainotetaan koko keho jalkapohjista ja kämmenistä kallonpohjaan saakka. Hoito on lempeä ja kivuton, eikä se sisällä niksauttelua. Lisätietoja jäsenkorjaussivultani www.sammalkammen.fi.

 

Siirtymäriitit ja rituaalit:

Kulttuurissamme rituaalien merkitys elämänpolkuamme viitoittavina opasteina on unohdettu. Elämän merkittävissä taitekohdissa on syytä pysähtyä. Siirtymäriitti auttaa mieltäsi luopumaan vanhasta ja astumaan uuteen tilanteeseen. Yhteisöllisesti toteutettuna myös lähipiirisi siirtyy kanssasi uuteen elämänvaiheeseen. Siirtymäriitin voi tilata esimerkiksi häihin, polttareihin, syntymäpäiville, varpajaisiin, eläköitymisjuhlaan tai mihin tahansa elämäsi merkittävään hetkeen. Suunnittelen rituaalin kanssasi juuri tarpeitasi vastaavaksi.

Järjestämäni rituaalit eivät ole sidoksissa mihinkään tiettyyn uskonnolliseen vakaumukseen. Suunnittelen tapahtuman kanssasi omaan arvomaailmasi sopivaksi. Ota yhteyttä ja kerro tilanteestasi!

 

Luennot ja kirjoitukset:

Puhun ja kirjoitan mielelläni syväluotaavasti mm. nykyaikaisen kulttuurin ja elämäntavan lieveilmiöistä, luontosuhteesta, mytologiasta sekä muinaissuomalaisesta perinteestä. Kirjoituksiani on luettavissa täällä.

Kirjoitan tällä hetkellä kolumnistina Suur-Jyväskylän lehteen.  Kirjoituksiani on lisäksi julkaistu mm. Elonkehä-lehdessä, jonka toinen päätoimittaja olen ollut vuodesta 2017 alkaen.

Jos tapahtumasi tarvitsee puhujaa tai julkaisusi kirjoittajaa, ota yhteyttä!

 

Koulutukset:

Järjestän koulutuksia, jotka antavat mm. kasvatus- ja sosiaalialan työtä tekeville sekä muille aiheesta kiinnostuneille  valmiuksia  luontoyhteysharjoitusten ohjaamiseen. Luontoyhteyttä vahvistavat harjoitukset auttavat ihmisiä mm. itsetuntemuksen parantumisessa, minäkuvan eheyttämisessä, tasapainoisen elämänkatsomuksen luomisessa sekä hyvinvointia tuovien elämäntapojen kehittämisessä.

Lisäksi järjestän suomalais-ugrilaiseen, esivanhempiemme maailmankuvaan perehdyttäviä kursseja.