Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Kalevalainen suunnanhakumatka

Kuhmoinen, Isojärven kansallispuisto, Lortikan kämppä

21.7.-23.7.2017

Kuvan lisenssi: CC0 1.0Kuvan lisenssi: CC0 1.0

 

Kautta aikojen ihmiset ovat etsineet luonnosta vastauksia elämän suuriin kysymyksiin. Kalevalaisessa runoperinteessämme Väinämöinen etsi kadonneita veneenveistosanoja ja löysi ne lopulta puiksi ja maaksi muuttuneen vanhan tietäjän, Antero Vipusen, vatsasta.

Nykyinen elämänrytmi ja väistämättömät elämänmuutokset saattavat saada meidät unohtamaan omat sanamme ja syntymme, jolloin olemassaolomme laajempi merkitys voi joutua kadoksiin.

Kalevalainen suunnanhakumatka on yhteisöllinen retriitti, joka on tarkoitettu oman polun etsimiseen ja itsetuntemuksen kehittämiseen tilanteessa, jossa elämä pyrkii löytämään uutta suuntaa ja merkityksellisyyttä. Matkalla saat tukea vanhan taakse jättämiseen ja uuteen astumiseen. Löydät vastauksia niihin kysymyksiin, joissa edistyminen on omassa elämässäsi ajankohtaista ja tärkeää.

Ohjattujen harjoitusten lisäksi Isojärven kansallispuiston jylhät ja monimuotoiset metsät, kirkkaat järvet ja majavalammet sekä vaihtelevat maastot siirtolohkareineen auttavat sinua syventymään omaan luontoosi sekä löytämään vahvempaa yhteyttä muuhun luontoon.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Tapahtumasivu Facebookissa.

 

Suunnanhakumatkan sisältö:

 

- Piirityöskentely

Piiri on ikivanha, ihmiselle luontainen ja tasavertainen sosiaalisen kanssakäymisen muoto, jossa jokainen saa kuunnella ja jakaa suoraan sisimmästään hyväksyvässä ja luottamuksellisessa ilmapiirissä. Piirissä tunteet ja ajatukset löytävät ilmaisunsa, ja niistä tulee piiriä ja sen jokaista jäsentä viisastuttavia ja voimaannuttavia kokemuksia. Kalevalaisen suunnanhakumatkan aikana saat ohjatusta piirityöskentelystä tukea polullasi etenemiseen.

- Luontomeditaatiot

Ohjatut luontoyhteysharjoitukset ja -meditaatiot auttavat löytämään opastusta ja neuvoja suoraan luonnolta. Kun hiljennymme kuuntelemaan esimerkiksi tuulta, vettä ja puita, löydämme ajatuksillemme ja tunteillemme uusia näköaloja.

 - Rumpumeditaatiot (Kalevalainen meditaatio)

Ohjatut rumpumeditaatiot auttavat yhteyden muodostamisessa omaan itseen. Meditaatioiden avulla kysymme opastusta omalta luonnoltamme ja viisaudeltamme. Hyödynnän rumpumeditaatioissa kalevalaisen runoperinteemme kuvastoa, joka auttaa sisäiseen maailmaan syventymisessä.

- Seremoniallinen sauna

Lauantai-iltana lämmitetään seremoniallinen, puhdistava ja kokemusta vahvistava sauna.

 

Ohjaaja

Ohjaajanasi matkalla on Osma Naukkarinen, erä- ja luonto-opas, luontoyhteysohjaaja sekä kalevalaisen meditaation ohjaaja, joka on perehtynyt erityisesti suomalais-ugrilaisen, pyyntikulttuurisen maailmankuvan tarjoamiin mahdollisuuksiin luontoyhteyden syventämiseksi ja itsetuntemuksen kehittämiseksi. Hän valmistuu pian kalevalaisen hengenperinnön ja luontomeditaation opettajaksi Johannes Setälä -keskuksesta.

 

Paikka ja aika

Matka järjestetään 21.7.-23.7.2017 Kuhmoisissa, Isojärven kansallispuistossa vain noin tunnin ajomatkan päässä Jyväskylästä ja Tampereelta. Käytössämme on Lortikan metsäkämppä, jossa onnistuu majoitus, ruuanlaitto ja saunominen. Aloitamme perjantaina iltapäivällä / alkuillasta ja lopetamme sunnuntaina puoliltapäivin.

 

Majoitus

Majoitus tapahtuu vanhaa tunnelmaa henkivässä, sähköttömässä Lortikan metsäkämpässä, jossa on sängyt. Voit halutessasi nukkua myös kämpän lähettyvillä omassa teltassasi.

 

Ruokailu

Hintaan sisältyvät puuroaamiaiset lauantaina ja sunnuntaina, kasvisruokalounas lauantaina sekä kasvisruokaillalliset perjantaina ja lauantaina. Ruuat ovat lähi- ja kausiruokaa. Omia välipaloja voi ottaa lisäksi mukaan. Erityisruokavaliot ja allergiat huomioidaan.

 

Kulkuyhteydet

Isojärven kansallispuisto sijaitsee Kuhmoisissa noin tunnin ajomatkan päässä Jyväskylästä ja Tampereelta. Pyrimme järjestämään matkustamisen mahdollisuuksien mukaan kimppakyydein ja linja-autoilla.

Linja-autolla Jyväskylästä ja Tampereelta pääsee Länkipohjan tienhaaraan, josta on mahdollisuus jatkokuljetukseen Isojärven kansallispuistoon.

 

Osallistujien taidot ja terveys

Osallistujilla on oltava tavanomainen kyky liikkua ja oleskella luonnossa. Suunnanhakumatka ei sovellu vakavista mielenterveyden ongelmista kärsiville, eikä akuuttia elämänkriisiä läpikäyvälle. Kysy, jos olet epävarma!

 

Ilmoittautuminen, peruutusehdot ja lisätiedot

Ilmoittaudu sähköpostitse osoitteeseen osma[at]sammalsielu.fi. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä myös puhelinnumerosi.

Ilmoittautumiset viimeistään 6.7.2017 Paikkoja matkalle on vain kahdeksan, joten kannattaa joka tapauksessa ilmoittautua hyvissä ajoin!

Ilmoittautumiset ovat sitovia. Voit kuitenkin peruuttaa ilmoittautumisesi ilman pakottavaa syytä seuraavin ehdoin:

  • viimeistään 2.6.2017 ilman kustannuksia,
  • viimeistään 6.7.2017 40 € peruutusmaksua vastaan,
  • viimeistään 19.7. klo 16:een mennessä 80 € peruutusmaksua vastaan. Tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista voidaan periä täysi ilmoittautumisajankohdan mukainen hinta.

2.6.2017 jälkeen ilmoittautumisen voi perua ilman kustannuksia pakottavasta syystä (force majeure, esim. sairastuminen). Peruutusmaksua ei myöskään peritä, jos löydät tilallesi toisen osallistujan (esim. jonkun ystäväsi) tai suunnanhakumatkan paikat tulevat peruutuksesi jälkeen täyteen.

 

Ota yhteyttä, jos sinulla on matkasta vielä kysyttävää:

 

 Osma Naukkarinen

erä- ja luonto-opas, luontoyhteysohjaaja

osma[at]sammalsielu.fi

www.sammalsielu.fi